Wróżna, Tuł i geofity: http://www.kuzniapodrozy.pl/wrozna-i-tu ... -geofitow/
Sebastian pisze:może Piotrek potwierdzi..
włodarz pisze:Ładna wiosna, ja na taka muszę jeszcze poczekać. Mógłbym co prawda pójść na działkę i tam podziwiać moje geofity, ale te cholerne sierściuchy, sarenki, zazwyczaj są szybsze i zżerają moje krokusy tuż po zakwitnięciu.
Piotrek pisze:Kwieciste plenery, uwielbiam.
Ale teraz po Twojej relacji to chodzę poirytowany, że nie zdążę się wyrwać i mnie ominie co najciekawsze
laynn pisze:Miałem słodzić i zrobię to z wielką przyjemnością, praz szczerością. To jedna z fajniejszych wycieczek u nas na forum. Zdjęcia zawsze robiłaś fajne, a tu mimo tego głupiego okresu już widać zalążki wiosny. I zdjęcia tych pofałdowanych wzgórz, szczytów...są na prawdę ładne!
Sebastian pisze:Solidna porcja botaniki, dla mnie rzecz nieznana, bo dzielę kwiaty na ładne i ładniejsze. Mam nadzieję, że nazwy są właściwe, może Piotrek potwierdzi. Skąd ta wiedza, uczysz biologii? A Tuł odkryłem rok temu właśnie dzięki temu forum i o to chodzi.
sokół pisze:Dawno mi po łbie chodzi ta pętelka z Wróżną, ale także i z Ostrym! I ja tam w tym roku pojadę.
Sebastian pisze:Racja, to idealna wycieczka dla SKS-u.
Piotrek pisze:Sebastian pisze:może Piotrek potwierdzi..
Wszystko jak trzeba. Myślę, że Wiolcia ogania temat bezproblemowo i potwierdzenia są zbędne![]()
Dla mnie natomiast kłopotliwe są kokorycze - bo jest pusta i pełna. Pusta jest większa i ma pustą bulwę ale opisy i schematy, jak się trafi z osobna roślinkę, niewiele przynajmniej mi, pomagają. Tzn niby się wie która jest która ale tej pewności na stówę nigdy nie mam.
Na zdjęciach jednak obstawiam pustą.

Wiolcia pisze:O, napisałam posta, zanim przeczytałam Twą odpowiedź. No właśnie, kokorycz... trzeba by chyba kopać w ziemi i obejrzeć bulwę, ale szkoda rośliny...
SKS - Starość, Kurwa, Starość.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości