Niedawno była tu wymiana zdań na temat homoludków i oczywiście obrona praw takowych , przed homofobami .Teraz mamy obronę praw wspaniałych muzułmanów a tu psikus .
Jedni uciśnieni , przeciw drugim uciśnionym .Ot dylemat dla ich obrońców .
bluejeans pisze:Wielokrotnie już w swoich wpisach podkreślałeś, że masz prawo do własnego zdania, do swoich poglądów. Mówisz o tym tak często, jakby ta oczywistość nie była dla Ciebie (bo dla mnie przecież jest) oczywista, skoro ciągle sam siebie musisz o tym zapewniać.
A gdzież to niby zabraniam komuś lub pozbawiam kogoś możliwości wyrażania własnych poglądów? No chyba, że moje odmienne do Twojego zdanie traktujesz, jak zamach na swoją wolność wypowiedzi - ale to raczej nie mój problem.
Widzisz, ja korzystam dokładnie z tego samego prawa, ale jakoś nie mam potrzeby tego faktu podkreślać w każdym temacie.
Decyzją administracji naganę otrzymał:
Dobromił - za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum.
bluejeans pisze:Z rzeczy ujmujących: jeśli ja się wypowiadam na jakiś temat, to mam mózg wyprany przez media. Jeśli Ty się wypowiadasz, to "wyczytałeś to w swoich źródłach". Naprawdę dobre;)
Krzyś66 pisze:to ciekawego newsa rzucił Telefon .
Niedawno była tu wymiana zdań na temat homoludków i oczywiście obrona praw takowych , przed homofobami .Teraz mamy obronę praw wspaniałych muzułmanów a tu psikus .
Jedni uciśnieni , przeciw drugim uciśnionym .Ot dylemat dla ich obrońców .

Tatraman pisze: Nie, nie byłem w Szwecji, ale wiem… tak, jak wiem, że była bitwa pod Grunwaldem.
Tatraman pisze:Jeszcze chwila i u nas z chęcią wprowadzano by ideologię multikulti.
Tatraman pisze: Z pewnością wśród tych uciekinierów są ludzie, dla których ucieczka jest ratunkiem życia, ale generalnie to co się dzieje na południowej flance Europy, to jest najazd muzułmanów. Możecie się oburzać na te słowa, ale zobaczycie wkrótce.
Tatraman pisze:Tym, którzy dotrwali do tego miejsca serdecznie gratuluję i dziękuję!
Buba pisze:Basia Z. pisze:Tak było nie tylko w Jugosławii, właściwie w każdym kraju, w którym zaczął się konflikt zbrojny spokojnych dotąd ludzi opanowało jakieś zdziczenie. To samo dzieje się teraz na Ukraini
Mam wrazenie ze politycy i propaganda potrafia pieknie sklocic ludzi i tak im nasrac do glow ze brat pojdzie brata mordowac...![]()
cytat z nonsensopedii pisze:Stare demokracje natomiast zareagowały w typowy dla siebie sposób. Z jednej strony zachodni politycy, grając rolę mediatorów, nawoływali do utrzymania pokoju, a z drugiej razem z chciwymi korporacjami po cichu podliczali zyski, jakie może im przynieść napuszczanie jednych Jugosłowian na drugich. Najbezczelniej w tym gronie dokazywała dopiero co zjednoczona banda chytrych Niemiaszków, która poprzez wspieranie tendencji odśrodkowych (za pomocą tradycyjnych konszachtów z Chorwatami) w prostacki sposób próbowała budować własną strefę wpływów na Bałkanach (jak za starych, dobrych czasów).
Vision pisze:Na forum niebieskim, z którego jest tu sporo użytkowników, też z tego co mi wiadomo jest zakaz pisania na takie tematy jak my tutaj piszemy
Vlado pisze:Nie, nie ma tam takiego zakazu.
Vlado pisze:I obywatela Vertigo odnalazłeś
Dobromił pisze:Zna ktoś tego chlopcyka na żywo ?
Vlado pisze:tak to m.in. o mnie
Vlado pisze:A Tobie serio się nudzi, że takie bzdety czytasz
I obywatela Vertigo odnalazłeś
Krzyś66 pisze:Wiele osób ma straszny problem z osobami takimi jak Ty czy ja , które jasno i zdecydowanie określają swe stanowisko w pewnych sprawach , nawet 100% odmienne jak rozmówca . Gdy mówisz , nie absolutnie nie masz racji , niektórzy kalkują to sobie : "on mówi że jestem głupi" .I nerwy i zacietrzewienie i po herbacie .
Na ostatnim spływie, nawiązała się dyskusja o ociepleniu klimatu .Tak się składa że wielu z naszej grupy i z racji wykształcenia i zainteresowań jakąś wiedzę na ten temat ma .I oczywiście nikt z nas nie neguje faktu , że żyjemy w czasach wzrastającej średniej temperatury , natomiast dyskusyjne jest czy na ten wzrost istotny wpływ ma homo sapiens .A opracowania naukowe dowodzą na dwie strony (choć oczywiście tych o wpływie człowieka z racji ogromnej kasy do wzięcia jest wielokrotnie więcej ) .I tak się złożyło , że z moim przyjacielem z Suwałek mieliśmy zdania przeciwstawne .Dyskusja była zażarta , zdania wypowiadane jasno i wprost ale ... w żadne sposób to nie rzutowało na naszą przyjaźń .
Na forach , ludzie się kompletnie nie znają a w takiej sytuacji część od razu widzi w drugim wroga.
Hejka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości