Szybki wyskok na Lachów Groń i Jałowiec.Kilka zdjęć. Pozdrawiam turystę z Rudy Śląskiej,o ile tu zaglądnie.A teraz cztery dyżury.A pogoda się poprawia .
Na Lachów Groniu byłem pierwszy raz w tym roku i mi się podobało. A prognozy pogody ostatnio bywają zwodnicze, choć w długi weekend sprawdziły się w 100%, niestety.
Mam wolne.Pogoda zapowiada się piękna.Grzechem było by nie skorzystać.Jadę do Trybsza.Preludium do dobrze zapowiadającego się dnia. Zaczynam w okolicy kościoła,dobrze mrozi. Przekraczam bród i idę na niewysokie,ale widokowe łączki.Poezja. Uwielbiam te drogi i tereny. Wystartował. Nad legendarnym jeziorem. Jestem na Litwince,wszystko moje . Dalszy ciąg widoków.Po drugiej stronie Horników,Jankulakowski ,Marków Wierch,Kotelnica.Tam powędruję. Schodzę do Czarnej Góry, gdzie przekraczam najpiękniejszą z rzek Białkę. Pod wyciągami idę na Wysoki Wierch skąd drogą wierchową zasuwam do kościółka w Leśnicy Groń.Jeszcze kilka zdjęć. Kościół pw.Św.Jacka,niestety zamknięty. Teraz busikiem do Nowego Targu i do domu.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu