a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
-
Vision
A i żeby było śmieszniej i luźniej, to jak już Ci gdzieś wspomniałem, coraz bardziej mam ochotę pójść na wybory i zagłosować na PiS, tylko dlatego, żeby przez kolejne 4 lata móc oglądać poczynania totalnej opozycji. W zasadzie to będzie najlepszy głos, bo paradoksalnie zagłosuję i na jednych i na drugich. Jedni chcą rządzić, to na nich oddam głos, a drugim przecież i tak tylko zależy na byciu totalną opozycją bez programu wyborczego, to i im też tym głosem dogodzę i będą się mogli dalej spełniać w tym co potrafią najlepiej.

- sprocket73
- Kontakt:
Czyżby fan Italo Disco ?Vision pisze:Nawet ze względu na głupią muzykę mogłem się czuć w życiu kimś gorszym i dyskryminowanym
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
-
Vision
sprocket73 pisze:Italo Disco ?
Że tak luźno się wyrażę, a co to kurwa jest?
A co do mnie, ja jestem fanem trance'u na zawsze...
Chociaż w sumie muszę przyznać, że akurat moja pierwsza poważna impreza, to była Parała Miłości w Berlinie i wyglądało to mniej więcej tak jak na tym filmiku, więc sam nieświadomie przeszło 20 lat temu uczestniczyłem w propagowaniu tejże miłości...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yJdGlHjjwYU[/youtube]
Ale też dosyć długo jakbym poszedł na te wybory, to przynajmniej do 2012/2013 byłbym z pewnością wyborcą PO.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Vision
- sprocket73
- Kontakt:
Vision pisze:a co to kurwa jest?
Takie tam disco z lat 80' np. cycate panienki typu Sabrina. Ale był też bardziej instrumentalne utwory. Mnie się najbardziej podobał Laser Dance i Koto. Można o nich powiedzieć, że to takie techno, zanim jeszcze powstało techno.
W pigułce, posłuchaj pierwszych 4 minut, tylko nie na komórce, czy laptopowych głośniczkach, to ma być głośno, najważniejszy jest bas i należy go odbierać nie uchem, tylko rezonansem powietrza w płucach. To jest mix, przejście między utworami trwa aż 35 sekund, między 2:00 a 2:35... pewnie uznasz żem głupi, ale jako miłośnik trance'u może zrozumiesz
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7ROfm7lb65g[/youtube]
p.s.
Właśnie przyszła Ukochana i mnie opierdoliła, choć słuchałem najciszej jak można.
Ostatnio zmieniony 2019-07-14, 22:48 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET
To są bzdury powtarzane od lat. Każdy wie, że kotów się nie pali, bo najlepsze są marynowane.A te koty w piwnicy na wieczornych wieczerzach z rodziną palicie?
A co do palenia w piwnicy to owszem, Chesterfieldy czerwone setki. Ale tylko jak z domowników kultywuję ten pogański zwyczaj
Ostatnio zmieniony 2019-07-14, 22:49 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
No to macie prze... Faktycznie możecie się czuć gorsi.
Mi muzyka klasyczna dodaje skrzydeł. Do tego jeszcze me ego i latam jak orzeł.
Mi muzyka klasyczna dodaje skrzydeł. Do tego jeszcze me ego i latam jak orzeł.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
-
Vision
sprocket73 pisze:pewnie uznasz żem głupi, ale jako miłośnik trance'u może zrozumiesz![]()
E tam nie jest takie złe, chociaż dla mnie za monotonne, albo za wolne, bo trance też w sumie jest monotonny, ale dużo szybszy.
Wprawdzie też nic specjalnego to nie jest, ale zawsze dużo lepsze niż głośniki za 50 zł, czy słuchanie na komórce i byle jakich słuchawkach, bass akurat jest bardzo dobry.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Vision
Piotrek pisze:To są bzdury powtarzane od lat. Każdy wie, że kotów się nie pali, bo najlepsze są marynowane.
A co do palenia w piwnicy to owszem, Chesterfieldy czerwone setki. Ale tylko jak z domowników kultywuję ten pogański zwyczaj![]()
Wiesz, że jaja sobie robię i pije bardziej do tych mitycznych polskich patriotów... którzy są tak doceniani na tym forum... Nawet ze zwykłej sympatycznej dziewczyny chodzącej po górach, zrobiono niemal polskiego kibola i chuligana...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
Ale wracając do sedna. PiS wcale nie jest fajny. Psują państwo, rozwalając instytucje typu TK, SN, KRS. Psują społeczeństwo uprawiając ordynarne rozdawnictwo i szczując biednych na bogatych, za pomocą mediów publicznych, które zawłaszczyli całkowicie dla swojej propagandy. Nic dobrego z tego nie może wyniknąć.
SPROCKET
-
Vision
sprocket73 pisze: PiS wcale nie jest fajny.
A kto jest fajny w takim razie?
sprocket73 pisze:Psują państwo, rozwalając instytucje typu TK, SN, KRS.
Czy kiedykolwiek tak na prawdę będziesz z tych instytucji korzystał? Dla przeciętnego obywatela tak na prawdę, za wiele się nie zmienia.
sprocket73 pisze:sują społeczeństwo uprawiając ordynarne rozdawnictwo
Popatrz, na kraje obok bardziej bogate, tam rozdawnictwo jest na o wiele wyższym poziomie i nikt z tego problemu nie robi. Pamiętam jak w 1989 roku moja ciotka z wujkiem wyjechała do Niemiec, wujek podjął pracę, do dzisiaj pracuje. Ciotka już nie żyję, ale nigdy tam nie pracowała, a od zawsze dostawała dosyć sporą rentę jak na polskie realia. Nie wiem dokładnie jak to było, ale kasę dostawała i zawsze sobie to chwaliła, że tam tak fajnie, bo w Polsce by nic nie dostała, albo jakieś marne grosze, a tam to było nie tak mało. W sumie nie dużo brakło, a sam byłbym dzisiaj obywatelem Niemiec, gdyby moi rodzicie dostali tydzień wcześniej paszport, bo też mieli wtedy jechać, ale paszporty za późno nam wydali i wyjazd przepadł... Polityka prorodzinna akurat jest stosowana w wielu europejskich krajach i jest to raczej normą. Owszem, może Polski na to nie stać za bardzo póki co, ale i tak nie jest to nic nadzwyczajnego. I nie powiedziałbym, że jest to jakieś szczucie, a raczej próba wyrównania szans biednych w stosunku do bogatych. Może nieudolna, ale jednak, żaden inny rząd nic konkretniejszego w tym kierunku nie zrobił... Co rozdawnictwa, to też warto wyjść ponad to i zastanowić się skod się to bierze. Bo akurat rozdawnictwo, wbrew pozorom jest skutkiem kapitalizmu, który prowadzi do takich nierówności w społeczeństwie... A druga rzecz, przecież od tego właśnie jest nowoczesność, pracę ludzką przecież mają zastąpić roboty, wtedy jedynie rozdawanie pozostanie...
sprocket73 pisze:za pomocą mediów publicznych, które zawłaszczyli całkowicie dla swojej propagandy. Nic dobrego z tego nie może wyniknąć.
A to akurat wg mnie jest bardzo dobre, wcześniej wszystkie media sprzyjały tej samej ideologii, teraz w końcu jest jakaś różnorodność. Ja nigdy TV nie oglądałem i dalej nie oglądam, ale dobrze wg mnie, że media się podzieliły. Jak Ci się nie podoba TVP, to masz przecież alternatywę w postaci Polsatu, TVN'u itp. I jest jakaś równowaga, kwestia wyboru.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 10 razy.
- sprocket73
- Kontakt:
niestety nie widzę nikogo takiegoVision pisze:kto jest fajny
Te instytucje są po to, aby pilnowały przestrzega prawa na najwyższym poziomie. Jeżeli będą zależne od rządu (albo partii), to tak, jakby ich nie było w ogóle. W czasach PRL jedna partia decydowała o wszystkim i teraz idziemy dokładnie w tym samym kierunku. Na razie jeszcze jest demokracja i wolne wybory, ale być może już niedługo, partia będzie mogła uwalić dowolnego przedstawiciela opozycji, a SN przykładowo może stwierdzić nieważność wyborów, jak wygra je ktoś nieodpowiedni. Takie rzeczy dzieją się na świecie - chcesz żeby tak było u nas?Vision pisze:Czy kiedykolwiek tak na prawdę będziesz z tych instytucji korzystał?
Tak naprawdę to jest kupowanie głosów biednych za publiczne pieniądze. To jest przyzwyczajanie wyborców, że trzeba im dać przed wyborami 13-stą emeryturę. Kolejne cośtam+. To jest ta demoralizacja o której wspominał Piotrek. Dokładnie tak działała "demokracja" przez ostatnie dziesięciolecia w Wenezueli i z jednego z najbogatszych państw świata (ogromne złoża ropy) zrobił się obecnie kraj, w którym jest głód, nie ma prądu i nie wiadomo kto rządzi. Obejrzyj sobie np. ten dokument, a może zobaczysz do czego doprowadza coraz większe rozdawnictwo i populistyczna władza, która chce robić ludziom dobrze i coraz lepiej https://www.youtube.com/watch?v=4Tg4Gkr9578Vision pisze:raczej próba wyrównania szans biednych w stosunku do bogatych
To obejrzyj sobie czasem wiadomości TVP, bo wychodzi na to, że żyjesz w błogiej nieświadomości, co tam się wyprawia. To nie jest "różnordność", tylko pranie mózgu za publiczną kasę.Vision pisze:Ja nigdy TV nie oglądałem i dalej nie oglądam
SPROCKET
- telefon 110
sprocket73 pisze: populistyczna władza, która chce robić ludziom dobrze i coraz lepiej
Panowie.
W tych poważnych rozważaniach używacie coraz ciekawszego słownictwa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Populizm
Rozumiem sprockecie że te wszystkie powyższe refleksje są pisane z punktu widzenia elitarysty.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Elitaryzm
Po takim dictum nie pozostaje nic innego jak udać się do najbliższego starbaczka na sojową latte.
Na odbicie z łokcia korka od jabola jeszcze za wcześnie.
- sprocket73
- Kontakt:
Pamiętaj, że powinna być podana w kubku z wydrążonego awokado!telefon 110 pisze:nie pozostaje nic innego jak udać się do najbliższego starbaczka na sojową latte
p.s.
czy dictum to prawie to samo co rectum ?
SPROCKET