Kino Końkret to już nasz obowiązkowy punkt w Bieszczadach. Po pysznej kawie i ciachu udaliśmy się do Sękowca, gdzie jest świetny punkt widokowy. Jednak duża część trasy znowu jest średnia pod prowadzenie wózka.

Gór Ski pisze:Mimo wszystko z starszym dzieckiem można zdecydowanie więcej
Droga jest utwardzona, ale niestety tak wyboista, że Lila częściej jest na rękach niż w wózku a i pusty wózek niezbyt wygodnie się prowadzi.
Mnie denerwuje takie gadanie, że "kiedyś to były czasy" - a teraz co, nie ma czasów. Wiadomo, jest inaczej niż kiedyś, trochę więcej cywilizacji wszędzie, z której też korzystamy w górach: mapy w komórce, prognoza pogody w komórce, szybkoschnące ciuchy, batony energetyczne itp. dobra, których "w tych fajnych czasach" nie było.
buba pisze:Niektorzy woleli puste gory i inny rodzaj infrastruktury,
buba pisze: Z mojego poki co kilkuletniego doswiadczenia to najlatwiej jest wedrowac z niemowlakiem - nakarmic, przewinąc i patrzec zeby nie zmarzło.

Sebastian pisze:Tamte czasy nie wrócą i nie ma co żyć przeszłością, tylko cieszyć się tym, co jest teraz.
Na koniec dostrzegliśmy jeszcze kolejny Cichy Memoriał, czyli mural Arkadiusza Andrejkowa.
buba pisze:A mi sie wydaje ze niekoniecznie. Mlodsze dziecko jest lżejsze do noszenia, wolniej ucieka, nie pyskuje. A polowe dnia przesypia. Z mojego poki co kilkuletniego doswiadczenia to najlatwiej jest wedrowac z niemowlakiem - nakarmic, przewinąc i patrzec zeby nie zmarzło. Do zabawy wystarczy butelka z wodą, szyszka czy papier toaletowy.
buba pisze:Starsze co chwile z innej dziury wyciagasz albo z innego drzewa zdejmujesz, juz byle czym uwagi nie odwrócisz, Tez sie da wszedzie razem wedrowac, ale jest to juz duzo bardziej uciazliwe niz z taką larwą w nosidle czy wozku.
Piotrek pisze:Jest taki koleś, co różnymi seriami malowideł na starych domach, szopach itp przedstawia obyczaje ludzi, w różnych wioskach. Jakiś krótki reportaż widziałem o nim. Czy to ten sam nie wiem, ale możliwe.
Gór Ski pisze:To zależy jak spędzasz czas z ja ze starszym dzieckiem mogę spłynąć kajakiem górską rzeką , wybrać się na skitury , wybrać się na Rower w góry itp itd.
Prezes pisze:Piotrek pisze:Jest taki koleś, co różnymi seriami malowideł na starych domach, szopach itp przedstawia obyczaje ludzi, w różnych wioskach. Jakiś krótki reportaż widziałem o nim. Czy to ten sam nie wiem, ale możliwe.
https://andrejkow.pl/
Prezes pisze:Piotrek pisze:Jest taki koleś, co różnymi seriami malowideł na starych domach, szopach itp przedstawia obyczaje ludzi, w różnych wioskach. Jakiś krótki reportaż widziałem o nim. Czy to ten sam nie wiem, ale możliwe.
https://andrejkow.pl/
Użytkownicy przeglądający to forum: Adrian i 5 gości