Nuki przeraża wszystkich!
- Tępy dyszel
Re: Nuki przeraża wszystkich!
Bardziej chodziło mi o odcinek graniczny. Na mapie jest zaznaczone jakieś odbicie w kierunku szczytu Jed'la. Znasz tą wersję ?
- sprocket73
- Kontakt:
Zwróciłem uwagę, że w tym miejscu faktycznie jest skrzyżowanie ścieżek na granicy. Jedna idzie góra-dół wzdłuż granicy, tą szedłem. Jedna idzie na polską stronę. A na słowacką idą dwie, na skos w górę i na skos w dół.
Ostatnio zmieniony 2026-09-21, 17:03 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
A ja mam mieszane uczucia, bo kolorki przepiękne, pogoda dopisała, ale czy rzeczywiście poza szlakiem piękniej niż od Slanej Vody? Od Slanej Vody na Babią jeszcze nie szedłem, może kiedyś, a łączek z widokiem na Babią Górę jest na Orawie od metra. Na szczęście kosówka specjalnie nie przeszkadzała.
Też nie lubię tłumów w górach, ale zakładam że 95% ludzi idzie na Babią z Krowiarek przez Sokolicę lub Markowe Szczawiny.
Też nie lubię tłumów w górach, ale zakładam że 95% ludzi idzie na Babią z Krowiarek przez Sokolicę lub Markowe Szczawiny.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Po co w ogóle chodzić na Babią Górę ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Dobromił pisze:Po co w ogóle chodzić na Babią Górę ?
Ja lubię, ale najbardziej zimą. Wtedy jest tam ładnie, choć zimą Pilsko lepsze.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- Tępy dyszel
Dla widoków, unikalnej w stosunku do innych pasm beskidzkiej piętrowości roślinnej, pięknych górnoleglowych lasów. Przebiegu szlaków (np. Perć Akademików, okolice Sokolicy). Ciekawej historii - "wojna na pędzle", schronisko Beskidenvein.
Jest to góra unikalna w skali całych polskich Beskidów i fakt internetowego "zidiciocenia" rodem z fb "Beskidomaniacy" gdzie 95% to Babia Góra, tego nie zmienia.
Nawet kotlet schabowy serwowany dzień w dzień obrzydnie i się znudzi.
Jest to góra unikalna w skali całych polskich Beskidów i fakt internetowego "zidiciocenia" rodem z fb "Beskidomaniacy" gdzie 95% to Babia Góra, tego nie zmienia.
Nawet kotlet schabowy serwowany dzień w dzień obrzydnie i się znudzi.
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:Po co w ogóle chodzić na Babią Górę ?
Trzeba ćwiczyć zanim zaatakuje się coś konkretniejszego, np. Grojec.
SPROCKET
- Tępy dyszel
Grojec wciąż mnie przeraża, dlatego wciąż na nim nie byłem. Myślalem, że będe w stanie po przebytej OP (dzielonej na odcinki) ale się pomyliłem.
Ha ! Byłem na Babiej Górze 18 razy. To dlatego przeżyłem każdą wizytę na Grojcu.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :