Ja tam mam strasznie mieszane uczucia co do wczorajszego konkursu. Właściwie to ten konkurs nie powinien się w ogóle odbyć, ale nie najgorzej na tym nasi wyszli, nawet sporo zyskali, poza Stochem i Hulą. Stoch niby stracił niewiele, chociaż nie wiadomo

. Bo wbrew temu co wcześniej myślałem, po treningach było widać, że to właśnie na tej skoczni może sporo nadrobić i trochę odlecieć, a przez pogodę minimalnie stracił. Póki co plus taki, że Tande na tej skoczni w treningach i kwalifikacjach za wiele nie pokazał, więc może ta skocznia nie leży mu za bardzo. Martwi tylko te potłuczenie Stocha, bo Małysz ze Stochem trochę jakby robią dobrą minę do złej gry, twierdząc, że wszystko ze zdrowiem w porządku, bo po dzisiejszym skoku, pomimo, że zdeklasował rywali, to lądowanie wyglądało bardzo źle. Wielu zawodników później skakało dalej i lądowali z telemarkiem, a Stoch jednak ma jakiś problem, bo pod tym względem zawsze był mocny i potrafił wylądować telemarkiem prawie i na płaskim. A dzisiaj wyglądało to tak...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IjkoyPNEzsE[/youtube]
No ale po tym lądowaniu, stwierdził, że wszystko w porządku. Tak czy tak na pewno jest szansa na wygraną.